Дни на доброволчеството в Телелинк: Почистване на Природен парк Витоша

Дни на доброволчеството в Телелинк: Почистване на Природен парк Витоша
2 юни 2011

На 28 май екипът на „Телелинк“ за пореден път доказа, че има готовност да застава зад благородни каузи, които са в полза на обществото, като взе участие в „Дни на Доброволчеството“.
Групата на „Телелинк“ „Ние помагаме“ заедно със служителите на Парк Витоша бяха основните организатори на мащабната инициатива. Над 90 доброволци се включиха в кампанията, свързана с почистването на Природен парк Витоша и изграждането на мостове над Драгалевската река.
Природните паркове са защитена територия, като в същото време са най-посещаваната българска природа - около 10 милиона посещения годишно. Най-много са посещенията на Витоша: три-четири милиона годишно.
Доброволците работиха в района на Драгалевския манастир – по алеите и пикник зоните. Докато една част от тях събираха отпадъци, други участваха в доизграждането на парковата инфраструктура. Бяха построени 4 нови моста. Всички необходими материали бяха осигурени от природен парк Витоша. След усилената работа имаше и заслужена почерпка. Специални благодарности отправяме към всички, които приеха присърце идеята и се включиха в инициативата.

Назад